We GUARENTEE our customers - Lowest Prices, No Hidden Charges, Professional Manpower & Services. Truck Rental Availability - 1 Tan, 3 Tan Dan 5 Tan around Shah Alam, Klang, Setia Alam, Putrajaya, Damansara, Puchong, Gombak, Puncak Alam, Puchong, Petaling Jaya, Subang Jaya, Balakong, Cheras, Klang, Bandar Saujana Putra, Kinrara and Bukit Jalil even all around peninsular Malaysia.

LORI SEWA MURAH.com.my

Morris Ventures Logo

TIPS & PANDUAN

Persediaan Sebelum dan ketika pindah rumah

1. SEDIAKAN BAJET YANG MENCUKUPI

 

 • Bajet anda bergantung pada jenis rumah yang anda duduki.
 • Flat (Semakin tinggi aras yang anda tinggal, semakin mahal caj yang akan dikenakanterutamanya yang tidak memiliki lif)
 • Teres 1 Tingkat (Jenis rumah sebegini adalah yang paling ideal harga untuk pindah)
 • Teres 2 Tingkat (Jenis rumah sebegini juga bergantung pada saiz tangga kerana kebanyakan peralatan yang agak besar seperti katil, tilam dan almari kadangkala perlu dibuka sepenuhnya dan dipasang semula kerana saiz ruang tangga yang sempit dan menyukarkan mover untuk membawa naik atau turun barang.
 • Anda ada hak untuk mengatakan tidak perlu buka/pasang tetapi sekiranya ada barang anda yang rosak, jangan pula mover yang dipersalahkan.
gallery/re

4. MOVERS YANG BERTANGGUNGJAWAB AKAN MEMINTA WANG BOOKING SEBAGAI JAMINAN

 

 • Maksudnya pada hari anda berpindah movers tiada urusan selain proses perpindahan rumah anda sahaja.

 • AWAS!!! Pada harga yang terlalu tidak masuk akal kerana mungkin movers akan cancel pada saat akhir dengan alasan mereka mendapat pelanggan yang lebih mahal dari anda. JANGAN TERLALU MARAH PADA MOVERS kerana sebagai pelanggan anda juga ada hak berbuat demikian.

 • Disini WANG BOOKING amatlah penting.

5 . DAPATKAN NAMA SYARIKAT MOVERS, NO TEL, FACEBOOK MEREKA JIKA ADA

 

6 . HUBUNGI MOVERS 2 ATAU 3 HARI SEBELUM TARIKH PEMINDAHAN UNTUK PENGESAHAN

 

7 . PENGENDALIAN BARANGAN MUDAH PECAH (FRAGILE)

 

 • Sekiranya peralatan dapur dan pakaian anda di bungkus sendiri (packing) sila pastikan barang fragile (mudah pecah) di bungkus di dalam kotak yang berasingan serta bertanda untuk mengelakkan dari sebarang kerosakan KERANA anda tidak membungkus (packing) dengan rapi.

 • Oleh yang demikian, TOLONG JANGAN salahkan pihak mover, kerana kerja pembungkusan bukanlah kerja mereka seandainya anda tidak menambah pakej pembungkusan. (Bergantung pada pakej yang anda pilih)

     Sebarang pertanyaan tentang proses perpindahan sila hubungi:

 

    TALIAN HOTLINE : 016-2201586

     

    mv_sale@yahoo.com.my                    8.00 am-5.00 pm (Call/Sms/WhatsApp)       6.00 pm-7.00 am (Sms & WhatsApp SAHAJA)

2. BATALKAN SEMUA URUSAN DI HARI PEMINDAHAN

 

 • Jangan aturkan serentak juruteknik penghawa dingin atau kontarktor pendawaian pada hari tersebut ini kerana ianya akan menyukarkan pihak mover untuk beropersi di rumah tersebut. Ianya akan menyukarkan semua pihak samada di pihak mover atau pihak yang satu lagi.

 

3. SURVEY HARGA & MINTA SEBUTHARGA (QUOTATION)

 

 • Minta nego harga kalau ianya terlalu tinggi atau amat membebankan anda.

 • Sebutharga (Quotation) amat penting kerana tanpa sebutharga mungkin anda akan ditipu oleh pihak mover. Anda jangan kata pihak mover sahaja yang boleh menipu pihak pelanggan tetapi pihak pelanggan juga kadangkala ada menipu pihak mover. Sebagai contoh, pelanggan kata barang-barang hanya sikit dan memerlukan lori 1 tan tetapi apabila tiba hari pemindahan, ada barang yang tidak boleh dibawa dengan 1 trip.

 • Berikan maklumat lengkap kepada mover tentang barang anda dengan terperinci, jalan yang terbaik adalah berikan gambar-gambar baranagn anda melalui WhatsApp atau email.